Självledarskap och medveten utveckling för mera fokus, bättre välmående och mindre stress

SjälvledarskapBli medveten och hjälp dig själv i vardagen för mera fokus, bättre välmående och mindre stress. Vill du utveckla ditt självledarskap så handlar det första steget om att vilja bli medveten för att kunna förändra. Att medvetet lyssna på sig själv är ett sätt att leda sig själv, och t o m en förutsättning för att kunna leda andra. Medvetenheten hjälper också till att kunna ta hand om allt som snurrar i hjärnan på ett mera strukturerat sätt, vilket leder till bättre välmående och mindre stress.

Vi har alla samma grundläggande behov i livet. Det är viktigt för oss att bli sedda, bekräftade, vara behövda och kunna påverka vår vardag i både livet självt och på arbetet. Att det finns någon slags struktur, ledning och riktning med tydlighet och ansvar är också grundläggande i vår vardag för att minska stress och ta hand om våra olika behov av kontroll. Vi styrs av vår ”knopp, kropp, känsla och omgivning”. Hur ofta lyssnar du på dig själv, och framför allt hur använder du svaren du får?

Tillåter vi oss att lyssna med så öppet sinne som möjligt på svaren vi får, så får vi vägledning över det som behöver göras och hur vi ska göra det! Vi kan fokusera och ta en eller några saker i taget. Grundläggande kunskap som också våra hjärnor gillar, men ack så svårt när dagen med alla måsten, ”att göra listor” till kalender och tider att passa som medvetet eller omedvetet ramlar över oss! Att kunna leda sig själv i detta är inte alltid enkelt.

Tillåter du dig då att stanna upp, reflektera och lyssna på din potential och inre kommunikation i både tanke (vad) och känsla (hur), så lovar jag att du får vägledning av den potential du redan har. Det coachande förhållningssättet med att visualisera målbilden (önskat läge) ger kraft och styrka att ta dig vidare från där du inte vill vara. Startpunkten, nuläget, handlar oftast om att man inte är nöjd, är stressad eller ”bara kör på” utan att stanna upp och lyssna både på sig själv eller andra. Resan mot målet handlar om öppna frågor, reflektioner, vilket blir ditt ansvar för nya upplevelser och lärandemönster. Mod och träning gör att medvetenheten ökar om hur du ska komma vidare. Din tillit till att du kan förändra blir uppenbar.

Stort lycka till med din egenträning för mera fokus, bättre välmående och utveckling.

Berätta gärna om du har några tankar kring detta inlägg och om du hade nytta av frågeställningarna.

Väl mött och allt gott,

Ann-Sofie

Kategori
Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh