7 värdefulla steg för din nytta

7 steg för din nyttaSnart sommar igen, eller rättare sagt sommaren är redan här! Värme, vackra omgivningar, och långa ljusa dagar. Det är sommar. Så energipåfyllande och skönt! Det har redan gått ett halvår av skapande, operativt arbete och leveranser. Snart ledighet med energipåfyllning, där kalendern och alla måsten inte är viktiga. Oavsett om jag jobbar i uppdrag, är ledig eller är på- eller nedkopplad så ger reflektioner och avstämningar mig energi, nya perspektiv för nytta, handlingar och upplevelser. Med detta inlägg får du 7 värdefulla steg för din nytta. Här kan du utvärdera, bekräfta framgångar, minska stressen och sätt perspektiv på din utveckling. En nytta i tre delar som reflekterar det du skapat, åstadkommit och som ger dig förberedelser för både ledighet och återstart. Du kommer se din utveckling och få en välförtjänt återhämtning. Den hjälper dig också att prioritera det som är viktigt för ditt välmående och den sommarkänsla du vill ha.

Halvårsavstämning

7 steg för din nyttaDen där ”Halvårsavstämningen”, som jag fortsatt får många förfrågningar på inför sommaren, har gett så många återhämtning och en annorlunda känsla inför ledigheten. Övningen ger värdefulla steg att kunna stänga det första halvåret. Så inför denna sommar har jag förfinat övningen som ett led av att fira ALLCaNs lärande och nytta. Så du nu kan den laddas ner, och därmed är den också möjlig att återanvända gång på gång, år efter år för ditt lärande. Det är en reflektionsövning där du får en nytta med hjälp av 7 steg som sätter perspektiv på din utveckling, och som bekräftar insikter, stärker ditt lärande och visar dina framgångsfaktorer.

Oavsett var du är i tankarna om din sommar eller ledighet, så hoppas jag du får nytta av min sommarhälsning med 7 värdefulla steg för din nytta. Jag vet också att den kommer stärka återstarten till vardagen efter ledigheten.

Tankar och stress

Kanske har du några veckor kvar innan ledigheten eller inte? Är du i gapet av allt som du tänker att du ska göra eller hinna med innan du tillåter dig att ta ledigt? Jag vet att många av alla er ledare, chefer, projektledare, ansvariga i organisationer, medarbetare eller företagare har massor av tankar, aktiviteter och stress i gång för att avsluta innan den efterlängtade ledigheten är där. Känner du igen dig? Och längtar du till vadå?

Samtidigt rör sig tankarna runt det som kommer att komma efter semestern och ledigheten. Planering, uppstart, och att ta tag i det som behöver göras är kanske svårt. Tankarna åker som pingpongbollar och de är samma hela tiden! Borde jag/vi göra något nu, och i så fall vad?

Känner du igen dessa bollar av tankar också? Dags att stanna upp!

Sätt perspektiv 

Sätt perspektivDags att stanna upp och sätta perspektiv. Övningen hjälper till att sätta perspektiv på jobbet eller företagande, och livet i stort. De olika perspektiven hjälper också till att koppla ner inför ledigheten.

De 7 stegen skapar en ”sommarkänsla” för återhämtning och välmående. Avsätt tid för en medveten halvårsavstämning för det du åstadkommit och skapat i din utveckling så här långt under året. Du kommer se din utveckling och ditt lärande över tid, vilket de flesta av oss tappar bort i stressen, och i allt annat som ska göras och hinnas med. Du minskar också stressen och sorterar det som cirkulerar av tankar och måsten.

7 värdefulla steg

7 värdefulla steg för din nytta. De 7 stegen är konkreta övningar med reflektionsfrågor som stärker och ger dig perspektiv. Du kommer att skapa medvetenhet och stegen hjälper dig att sätta ord på din utveckling över tid. Du får insikter och ser handlingar av det som upptar dina tankar nu, och du får hjälp med kommande steg. Likaså stegen som är viktiga efter din ledighet.

7 steg för din nyttaGe dig tid för reflektion för något som du kan kalla ”Min halvårsavstämning”. Stunden av reflektion är din förberedelse för att kunna vara ner, skapa och möta den ledighet och det välmående du vill ha och förtjänar.

Inledningsvis handlar den första delen av de 7 stegen om att stärka och uppskatta allt du åstadkommit och skapat. I huvudsak mer att uppskatta än du ens tror. Vanligtvis fokuserar vi människor oftast på det som inte fungerar eller det vi inte åstadkommit.

Övningens andra del skapar möjligheter att ta hand om alla tankar du har hit och dit som upptar dig tankemässigt just här och nu. Den kommer hjälpa dig att ta hand om alla operativa tankar eller måsten till att hjälpa dig att kicka igång dig, dina medarbetare eller din verksamhet igen när ni är tillbaka efter en välförtjänt ledighet.

Avslutningsvis handlar den tredje delen om hur du vill möta din ledighet för ett gott välmående. Det kommer påminna dig om sommarkänslan.

Hoppas nyttan också blir lika tydlig för dig, oavsett om du väljer att reflektera över alla delar eller enstaka delar för din halvårsavstämning.

Ladda ner övningen

Vill du ha övningen i sin helhet så ladda ner här NEDLADDNING. Du kommer på ett medvetet sätt kan ”koppla ner” inför sommaren och din kommande ledighet. Du minskar stressen och sorterar det som cirkulerar av tankar och måsten. Det bästa av allt med att medvetet koppla ner är att du kan sätta perspektiv och stärka, bekräfta och uppskatta det du skapat, åstadkommit och upplevt under den första delen av 2024.

Och du förbereder dig inför det som ska ske efter ledigheten!

Återstarten

Vill du ge dig, ditt team eller organisationen en bra start där ni tillsammans startar nästa halvår av 2024? Vill du förbereda och sätta målsättningen för hur du tar hand om både dina och organisationens viktiga steg, utmaningar, utveckling och beslut som sattes innan ledigheten? Jag hjälper er att kicka igång.

Skön sommar

Alla målsättningar, handlingar, steg och förändringar startar i ett första samtal. Kontakta mig för ett villkorslöst samtal. Det kostar din tid. Jag lyssnar när det passar dig för att på bästa sätt kunna göra nytta för dig i din roll i din organisation.
Vet du redan nu vad du vill diskutera eller behöver hjälp med? Ring 0723-907090 eller skriv!

Allt gott, Glad Midsommar, Skön sommar och en avkopplande ledighet

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *