Kicka igång hösten 2023

Kicka igång hösten 2023Kicka igång hösten 2023

Känslan av sommar hänger kvar. Min sommar och mina tankar är sparade i mitt innersta. Tack fina sommar. Jag är tacksam och uppfylld av minnen och upplevelser. Känslan av sommar hänger fortfarande kvar i både knopp och kropp, och jag är tillbaka i jobb sedan några veckor. Fint och inspirerande. Nu är det dags för att kicka igång hösten 2023.

Dags att koppla upp

Hoppas du har fått den sommar du önskade. Jag hoppas också att de perspektiv du satte för din sommarkänsla blev som du visualiserade, och att du hade hjälp och nytta av övningen att koppla ner med att skapa din halvårsavstämning.

Avstämningen gav dig förhoppningsvis stärkande insikter, där du även hittade faktorer av framgång, lärande och insikter för första delen av 2023.

Innan ledigheten skapade du kanske den där listan, omprövade mål, satte nya mål och hittade nya infallsvinklar vid avstämningen som nu stärker dig, din förmåga och din potential. Du har förmodligen dragit i gång, och säkert gjort noteringar och planer som nu ska sättas i verket.

Vill du använda den nyttan att koppla upp och medvetet bestämma de handlingar som behövs för höstens målsättningar, görande och varande? Kanske har du bestämt dig för att behålla några av dina nya vanor som du skapat under sommaren som gett dig ett gott välmående? Har du tankar som är oklara och kräver att du tittar på några nya perspektiv för ett beslut som måste tas?

En medvetandegörande start hjälper dig att hålla riktning, engagemang och välmående för resten av året. Du kommer i gång utan att köra på som vanligt i vardagen, och du låter inte stressen komma till dig på samma sätt som du upplevde innan ledigheten.

Kicka igång med 4 konkreta steg

Här kommer 4 konkreta steg som är kreativa tankeprocesser och reflektioner för din nytta. Delar därför denna ”kicka igång övning” som jag vet gjort nytta och gör nytta för många.

Första steget tid och rum

Första steget handlar om att ge dig tid och hitta en plats där du kan låta dina tankar flöda fritt. Har du redan en lista från de stärkande sommarövningarna eller halvårsavstämningen använd även dessa. Notera gärna det som kommer upp.

Några tankeväckande frågor för din medvetna reflektion:

Hur är det med riktningen framåt, vad är viktigt, ditt uppdrag, vad driver dig, är målsättningarna och målen för 2023 tydliga, kalendern, det operativa arbetet, hur är ditt välmående, hur vill du må, förväntade leveranser, krav och förväntningar från dig själv, andra och familjen?

I steg 2 kommer du se olika mönster

I steg 2 tittar du på dina noteringar, här kommer du kunna skapa kategorier och mönster. Kan du kategorisera noteringarna? T ex uppdraget, rollen, planering, hälsa, ledarskap, medarbetare, arbetsklimat, stress, etc. Vilka mönster ser du?
Vilka mönster av olika kategorier har du nu skapat av dina noteringar? Vilken vägledning får du här när du reflekterar över dina mål, dina möjligheter, utmaningar och hinder?

I steg 3 fattar du beslut

Steg 3 handlar om att på ett medvetet sätt fatta beslut om det som är viktigt tillsammans med tydligheter om ”vad och hur, känna och uppleva” för din riktning för resterande 2023:

a.  5 viktigaste målen för mitt/vårt bästa som ska leda mig och andra resten av året i det jag/vi ska göra, skapa, åstadkomma och uppleva
b.  Viktigt som jag låter andra hjälpa mig med
c.  Mindre viktigt; kan vänta ett tag till och jag släpper det för nu
d.  Helt släppa/inte göra alls, ta hand om eller genomföra
e.  Spara dina mönster, noteringarna och målsättningar
f.  Boka en tid med dig själv i din kalender om 2 månader för en ny avstämning av de beslut du fattade idag

Steg 4 ditt bästa i höst

I steg 4 föreslår jag också att du för ditt bästa bestämmer dina 3 viktigaste prioriteringar i höst för ditt välmående!

Gör som de ledare och team jag coachar

Anlita en coach. Coachingen definieras som ett partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential.” Visst är det en fantastisk metod att använda för inspirerande samtal om de målsättningar, möjligheter och utmaningar du har i det du vill skapa, åstadkomma och uppleva?

ALLCaN

Investera tid och engagemang, och ta hand om din potential för ditt bästa jag i den roll eller situation du vill ta hand om.

Kanske är du ledare, medarbetare eller företagare som vill fortsätta utveckla din potential samtidigt som du också är närvarande och välmående i ditt ledarskap.

Välkommen att kontakta mig. Ring 0723-907090 eller skriv till mig!

Allt gott och bästa starten till dig på din resa på resterande 2023

Bästa sensommarhälsningar
Ann-Sofie

 

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh