Nyårshälsning för ditt 2024

Nyårshälsning för ditt 2024Hoppas du haft några dagars skön avkoppling under julhelgen. Själv är jag så tacksam för den avkoppling jag fått med familj och vänner.

Här kommer min utlovade nyårshälsning för starten på det nya året. I mitt förra inlägg fick du en julklapp med omsorg att stänga 2023 på ett insiktsfullt och medvetet sätt med övningar för ditt år av utveckling, handling och upplevelse.

Nytt år och nyårsdag 2024. Den allra första dagen av 365 nya dagar som är helt oupplevda och helt utan nya erfarenheter! Spännande, lockande, utmanande och kanske stressande med automatiska handlingar? Handlingar som med automatik bara rullar på samma sätt som det brukar.

Dessutom finns det en oro i omvärlden som påverkar oss. Sålunda bär vi ibland på oro, och ibland har vi tankar som skaver och dessa gör också något med våra handlingar! Vill du sortera, konkretisera och medvetandegöra alla dina tankar för ditt 2024, dina mål och för din vägledning?

Använd gärna denna nyårshälsning för ditt 2024 att skapa målbilder för det som är viktigt för din framgång och ditt välmående. Hälsningen syftar till att ge dig konkreta övningar för ditt fokus. Ge dig möjligheten att stanna upp och reflektera genom att skapa och visualisera din målbild för ditt 2024. En målbild som kommer hjälpa dig att hålla riktningen hela året.

Är 2023 avslutat?

Använde du julklappen med omsorg i förra inlägget? Gav du dig själv av din tid för eftertanke och reflektion att avsluta det gamla året? Förhoppningsvis konkretiserade och paketerade du en julklapp av ditt 2023 som du nu kan ha användning för. Om inte, börja här. Här kan du på ett omsorgsfullt och medvetet sätt kan ta hand om 2023 som en vägledning för din utveckling av det du vill åstadkomma, skapa och uppleva 2024.

Visualisera känslan för 2024

Nyårshälsning för ditt 2024

Först, börja med att visualisera känslan av det du vill skapa för din framgång och ditt välmående 2024 genom att reflektera över följande frågeställningar:

🔸Vilka känslor uppfyller dig när du tittar tillbaka på året som gått?
🔸 Vem är du nu?
🔸 Vad har du lärt dig?
🔸 Vad är du mest stolt över?
🔸 Vad är du mest glad och tacksam över?
🔸 Vilka är dina viktigaste lärdomar att ta med för 2023?

Visualisera målbild för 2024

Vila sedan din ögon längre bort från den plats du befinner dig, i rummet/parken/skogen/annan plats, som ger dig perspektiv för dina tankar i både tid och rum. Denna bild kan bli din målbild som du nu ska fylla med medvetna tankar för 2024 och låt dem bli bilder, ord eller meningar.

Visualisera målbild 2024

Visualisera din målbild för 2024 genom att reflektera över följande och konkretisera det du behöver:
🔸Vad vill du åstadkomma?
🔸Vad vill du skapa?
🔸Vad vill uppleva?
🔸Hur kan du åstadkomma det du vill skapa och uppleva?
🔸Vem/vilka behöver du ta hjälp av?
🔸Vem behöver du vara för att genomföra det som är viktigt för dig?
🔸Vilka av dina inre kvaliteter kan du ta till hjälp?
🔸Vilka själsliga muskler behöver du utveckla?
🔸Ta en titt på dina sparade reflektioner och lärdomar över 2023. Något du glömt att ta med som är viktigt för dig?
🔸Vilka aktiviteter behöver du genomföra för riktningen mot ditt mål?
🔸Hur vill du må på vägen? Viktigt för ditt välmående vid målet?

Håll kvar din vägledande och visualiserade målbild för din riktning och vision i det stora perspektivet. Ha den gärna framför dig och upprepa den några gånger för det du kommit fram till! Måla den gärna och lyssna även till den känsla du upplever här, vad säger den dig?

Årets aktiviteter och prioritet

Skriv nu ner alla mål/projekt/aktiviteter som du skulle vilja göra under året. Hemma, på jobbet, för nöjes skull, för hälsans skull, för familjens skull, för din egen, osv. Ta med allt som kommer upp i dina tankar och gärna en aktivitet på varje lapp!

Därefter är det dags att ordna, sortera och prioritera alla dina lappar av projekt/aktiviteter. Se gärna till att du får ett rimligt antal projekt eller mål som du vill ta dig an, genomföra och uppleva under det kommande året. Aktiviteterna ska, när de är slutförda, få dig att känna det som som du ville åstadkomma och skapa av känslor vid de inledande övningarna.

Prioritera det som är viktigt och bestäm hur du ska hålla din målbild levande för alla årets dagar.

Nästa steg

Nu har du skapat och visualiserat målbilden för det du vill genomföra, skapa och uppleva 2024. Spara och synliggör din målbild på ett medvetet sätt, så kommer den vara där för dig hela året som en tydlig hjälp och riktning i det du nu vill skapa för ditt välmående och din framgång.

Vill du ha hjälp att kicka igång?

Är målbilden och dina stora penseldrag för det du vill åstadkomma, skapa och uppleva under det nya året klara? Vill du kanske ha min hjälp att kicka igång 2024? Välkommen att kontakta mig genom att skriva här eller ring mig för ett första samtal.

Vill du bli inspirerad och få tillgång till ALLCaNs aktuella inlägg under det kommande året, välkommen att anmäla dig här.

På återseende 2024!

Gott Nytt År, och allt gott på det nya året för din framgång och ditt välmående.

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh