Julklapp med omtanke

Dags att skapa och paketera din berättelse för 2023 som är stärkande, utvecklande och omsorgsfullt inslagen som en fin julklapp med omtanke och vackra band till dig själv.

Du vet att jag brukar påminna om att inte rusa vidare direkt in i t ex en ledighet. Jag vet också att din tid är viktig, och att du har mycket att stå i innan du kan ta ledigt och fokusera på annat än jobb. Ett jobb som betyder mycket, och säkert finns en del stress att få ihop dagarna innan ledigheten. Känner du igen dig?

Jag och säkert andra omkring dig vill inte att du ska bli helt slutkörd, så stanna upp och ta del av detta inlägg med omsorg om det du skapat, genomfört och upplevt. Det stärker och ger dig återhämtning. Det ger dig andra perspektiv och riktning för det som är viktigt nu och sen!

Värdefulla insikter

Här bjuder jag på konkreta övningar med öppna coachande frågor som jag vet är hjälpsamma och som ger värdefulla insikter att stänga 2023 med. Frågeställningarna kommer hjälpa dig att på ett omsorgsfullt och medvetet sätt att ta hand om året, hela din potential och ge öppningar för ditt nya år, din utveckling, framgång och ditt välmående.

Du kommer med hjälp av dina egna insikter och medvetenhet upptäcka att ett helt år har berikat dig på olika sätt i det du upplevt, åstadkommit, genomfört och lärt dig.

Vilken julklapp, visst är den viktig att skapa? När du tittar bakåt hittar du kanske något som också är värdefullt som du även kan lära av som du inte är helt nöjd med.

Övningarna kommer hjälpa dig att ta hand om 2023 med värdefulla insikter av upplevelser i både vad och hur, och dessa kommer även stärka din start av det nya året. Ett år som är helt nytt med 365 nya dagar som är helt oupplevda och oskrivna!

Julklapp med omtanke

Du får en konkret övning att starta med, och först behöver du ge dig av din egen fokuserade tid för eftertanke och reflektion.

Julklapp med omtanke

Svaren och reflektionerna är dina, och du väljer hur du vill använda det du upptäcker av skapade tankar, insikter och lärande. Dags att skapa paketet till dina egen julklapp!

Använd hela din fantastiska potential genom att reflektera över:

💭 Vilka höjdpunkter har du haft under det gångna året?
💭 Vad har du åstadkommit?
💭 Vilka har varit de viktigaste lärdomarna?
💭 Var har du överträffat dig själv? På vilket sätt?
💭 Vilka är dina viktigaste lärdomar i din roll på arbetet?
💭 Vilka är dina viktigaste lärdomar i ditt ledarskap (t ex självledarskap, projektledarskap, eller ledarskap på jobbet eller fritiden)?
💭 Om du är chef, vilka är de viktigaste lärdomarna i din chefsroll?
💭 Om du tycker att du inte levt upp till dina egna förväntningar, vilka är det i så fall?
💭 Vilka projekt har du avslutat och vilka är dina lärdomar här?
💭 Har du några projekt som inte är avslutade? Kan du lära dig något av det?
💭 Vilka projekt påbörjades inte som du hade för avsikt att påbörja? Något lärande här?
💭 Vilka frågor kring familjen, vännerna eller hemmet har haft din uppmärksamhet?
💭 Annat viktigt som du nu reflekterar över från ditt 2023?

Summera

Summera och stäng 2023 med omsorg. När du summerar året, kan du sammanfatta det med en bild som symboliserar 2023, eller en mening, eller några ord? Vad handlade det gångna året om egentligen för dig?

Här kommer några andra frågeställningar som kan vägleda dig att stänga 2023:

🔸 Finns det något du inte är avslutad med?
🔸 Någon du inte är avslutad med?
🔸 Vad behöver du göra och säga för att känna dig redo att stänga 2023?

Reflektera också över dessa frågeställningar:
🔸 Vilka känslor uppfyller dig när du tittar tillbaka på året som gått?
🔸 Vem är du nu?
🔸 Vad har du lärt dig?
🔸 Vad är du mest stolt över?
🔸 Vad är du mest glad och tacksam över?

Gott avslut

Julklapp med omtanke

Allt gott på ditt avslut av året, där jag hoppas du får nytta av din paketerade julklapp med omtanke och för din framgång och välmående.

Nytt inlägg kommer när det nya året startar, där du kan förbereda ditt 2024! Du kommer samtidigt få nytta av det du tagit hand om i din julklapp ett konkret sätt.

Vill du ha min hjälp att skapa medvetenhet över din utveckling och ditt lärande 2023 för ditt bästa 2024?

Välkommen att kontakta mig genom att skriva här eller om du är mera nyfiken på vem jag är som kan göra nytta för dig så läs här.

Mina bästa julhälsningar till dig med önskan om en riktigt skön och avkopplande jul- och nyårshelg.

God Jul och Gott Nytt År
Ann-Sofie

PS, vill du vara säker på att alltid få inspiration och de senaste nyheterna? Skriv här.

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *