Utveckling är att förändra

FörändringI alla mina uppdrag är jag en del av någon kunds utvecklingsresa. Utveckling är att förändra. Utvecklingen har en riktning framåt från nuläge till önskat. Det handlar ofta att coacha ledare och chefer i sitt ledarskap, där nya perspektiv ger lösningar och skapar resultat. I andra uppdrag kan fokus vara att leda ett förändringsinitiativ mot ett specifikt mål eller att leda workshops i förändringsprocesser. Vi skapar resultat av potentialer, möjligheter och utmaningar.

Coaching

Den gemensamma nämnaren i alla uppdrag är det coachande förhållningssättet och lärandet är närvarande i teori och praktik. Det ger kraftfulla resultat som också kan bli hållbara över tid i strävan mot definierade mål. I grunden ger de olika verktygen effekter på både individ, team, ledning och organisation. En sådan förändring gynnar skapandet av resultat i görandet (Vad) till varandet (Hur) i samarbete, kommunikation och välmående i team och organisationer.

Förändringsresan

Så förändringsresan handlar om vad vi gör och på vilket sätt vi gör det för att nå våra mål och drömmar. Vi startar vid ett nuläge och den berörs av riktningen för vårt varför eller syfte med det som ska åstadkommas (vårt önskade läge) till tid, rum, resurser, planer och kompetenser. Resan påverkas också av våra olikheter som människor, våra drivkrafter, motivation och beteenden till omvärldens påverkan.

Förändring är också motstånd

Förändring handlar också om utmaningar, motstånd, stress, kommunikationsproblem och i värsta fall känslor av otillräcklighet och konflikter. Utveckling är också att se, och ta hand om och förändra motstånd. Sådana utmaningar har vi alla i våra olika roller i arbetslivet, ledarskapet, medarbetskapet och företagandet. Det är mänskligt, och det är först när vi pratar om vad motståndet uttrycker i förändringen till hur det påverkar oss i både tanke (Vad) och känsla (Hur). Först då vi blir medvetna kan vi använda hela potentialen och nyttja styrkan i att förstå och ta hand om motståndet genom att i stället skapa de möjligheter vi behöver för det mål vi har. Håller du med?

Har du utmaningar, eller hinder i din utveckling eller t o m omständigheter i din ältande hjärna som bromsar dig i det du vill uppnå eller skapa? Har du fastnat i allt görande? Tappat bort betydelsen av varandet? Är du stressad? Är det otydligt? Ser du bara det du inte gör?

Använd dina möjligheter och hinder

Vill du använda dina möjligheter och hinder för det som gynnar din utveckling? Alla förändringar startar i ett första samtal. I det samtalet bestämmer vi tillsammans vilka de bästa stegen kan vara för just dig eller din organisation i en förändringsresa.

Kontakta mig för ett villkorslöst samtal. Mitt professionella arbetssätt är att kundanpassa det som behövs i ledning och handling. Förändringsresan kommer inspirera, hjälpa och stödja dig att komma att framåt där vi tar hand om det som är viktigt av både möjligheter och utmaningar.

Allt gott på den förändringresa du har framför dig.

Kategori ,
Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Annicka Ekengren säger

    Hej. Du förklarar så tydligt vad du arbetar med, vad du vill uppnå och att det är i samklang med dina motparter/uppdragsgivare/klienter.
    Du skapar verkligen förtroende och utstrålar proffsighet. Impressed!