Dags att koppla upp med hela din potential för din nytta

Koppla upp medvetetLåt sommarkänslan hänga kvar

Sommarkänslan finns kvar för min del och jag är tillbaka i jobb sedan några veckor. Fint och inspirerande.

Jag har sparat många vackra minnen och fina upplevelser från bästa sommarhänget i Smålandsstugan och på Öland. Mitt engagemang för innebandyn tog mig också till Prag med upplevelser av idrott, kultur och turistande. Jag har också haft Covid, och är så tacksam för en god återhämtning.

Upplevde du perspektiven för sommarkänslan?

Hoppas du har fått den sommar du önskade. Jag hoppas också att de perspektiv du satte för din sommarkänsla blev som du visualiserade, och att du hade hjälp och nytta av övningen att koppla ner med medveten halvårsstämning. Vill du göra en återblick idag på allt du skapat, åstadkommit eller upplevt, så är det inte för sent. Ta hjälp av förra inlägget här.

Koppla upp med hela din potential för din bästa nytta

Halvårsavstämningen gav dig förhoppningsvis stärkande insikter, där du även hittade dina framgångsfaktorer, lärande och insikter för första delen av 2022.

Innan ledigheten kanske du skapade den där listan, omprövade mål, satte nya mål och hittade nya infallsvinklar vid avstämningen som nu stärker dig, din förmåga och din potential. Du har förmodligen dragit i gång, och säkert gjort noteringar och planer som nu ska sättas i verket.

Vill du använda den nyttan att koppla upp och medvetet bestämma de handlingar som behövs för höstens målsättningar, görande och varande? Kanske har du bestämt dig för att behålla några av dina nya vanor som du skapat under sommaren som gett dig ett gott välmående? Har du tankar som är oklara och kräver att du tittar på några nya perspektiv för ett beslut som måste tas?

En medvetandegörande start hjälper dig att hålla riktning, engagemang och välmående för resten av året. Du kommer i gång utan att köra på som vanligt i vardagen, och du låter inte stressen komma till dig på samma sätt som du upplevde innan ledigheten.

Kick-off för din start av resterande 2022

Vill du ha några övningar för din kreativa tankeprocess att använda för din nytta? En nytta där du kopplar upp och medvetet bestämmer de handlingar som är viktiga för höstens målsättningar, görande och varande. Du får en engagerande, medveten och klargörande kick-off övning för din potential och din vilja att skapa, åstadkomma och uppleva det som är viktigt för resten av 2022.

Välkommen att använda följande övning med 4 konkreta steg

Första steget handlar om att ge dig tid och hitta en plats där du kan låta dina tankar flöda fritt. Har du redan en lista från de stärkande sommarövningarna eller halvårsavstämningen använd dessa också. Notera gärna det som kommer upp.

Här är några frågeställningar som kan hjälpa dig att komma i gång i din medvetna reflektion; Hur är det med riktningen framåt, vad är viktigt, ditt uppdrag, vad driver dig, är målsättningarna och målen för 2022 tydliga, kalendern, det operativa arbetet, hur är ditt välmående, hur vill du må, förväntade leveranser, krav och förväntningar från dig själv, andra och familjen?

Vilka mönster ser du?

I steg 2 tittar du på dina noteringar – vilka mönster ser du? Kan du kategorisera dem? T ex uppdraget, rollen, planering, hälsa, ledarskap, medarbetare, arbetsklimat, stress, etc.

Vilka mönster av olika kategorier har du nu skapat av dina noteringar? Vilken vägledning får du här när du reflekterar över dina mål, dina möjligheter, utmaningar och hinder?

Steg 3 handlar om att på ett medvetet sätt fatta beslut om det som är viktigt tillsammans med tydligheter om ”vad och hur, känna och uppleva” för din riktning för resten av 2022:

a. 5 viktigaste målen för mitt/vårt bästa som ska leda mig och andra resten av året i det jag/vi ska göra, skapa, åstadkomma och uppleva
b. Viktigt som jag låter andra hjälpa mig med
c. Mindre viktigt; kan vänta ett tag till och jag släpper det för nu
d. Helt släppa/inte göra alls, ta hand om eller genomföra
e. Spara dina mönster, noteringarna och målsättningar
f. Boka en tid med dig själv i din kalender om 2 månader för en ny avstämning av det du fattade beslut om idag

I steg 4 föreslår jag också att du för ditt bästa:

Bestämmer dina 3 viktigaste prioriteringar i höst för ditt välmående!

Gör som de ledare och team jag coachar

Anlita en coach. Jag träffar många chefer och medarbetare på olika nivåer, och återkopplingarna efter samtalen handlar ofta om; ”Jag har fått nya insikter, blivit stärkt, hittat stegen jag behöver ta, vad jag behöver av andra eller mig själv. Jag har stärkt mitt ledarskap. Jag mår mycket bättre. Har mera energi och lust. Är modigare. Mera närvarande. Mindre stressad. Tror på mig själv igen. Alla tankar blir så mycket klarare och jag förstår nu vad de handlar om”.

Du vet att jag är professionell coach och coachingen definieras som ”ett partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential.” Visst är det en fantastisk metod att använda för inspirerande samtal om de målsättningar, möjligheter och utmaningar du har i det du vill skapa, åstadkomma och uppleva?

Investera tid och engagemang, och ta hand om din potential för ditt bästa jag i den roll eller situation du vill ta hand om. Kanske är du ledare, medarbetare eller företagare som vill fortsätta utveckla din potential samtidigt som du också är närvarande och välmående i ditt ledarskap.

Välkommen att kontakta mig. Ring 0723-907090 eller skriv till mig!

Allt gott och bästa starten till dig på din resa på resterande 2022

Bästa sensommarhälsningar

Ann-Sofie

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Annicka Ekengren säger

    Hej och tack för bra avstämning och inspiration. Rakt och tydligt – så som jag – men min krusidulliga hjärna – behöver. Tack <3 !
    / Annicka på Unnadigresan.se