Målbild för framgång och välmående 2023

Gott Nytt År

Nyårsdagen – den allra första dagen av 365 nya dagar som är helt oupplevda och helt utan nya erfarenheter! Spännande, lockade och kanske stressande? Det är lätt att det bara rullar på samma sätt som det brukar! Håller du med? Starta det nya året genom att stanna upp, reflektera och ge dig egen medveten omtanke för framgång och välmående. Använd detta inlägg med konkreta övningar för ditt fokus och visualisera målbild för framgång och välmående för ditt 2023.

Hoppas du haft några dagars skön avkoppling under julhelgen. Här kommer min utlovade nyårshälsning för starten på det nya året. I mitt förra inlägg fick du konkreta övningar att stänga 2022 på ett insiktsfullt och medvetet sätt med övningar för utveckling, handling och upplevelse. Detta inlägg hjälper dig på samma konkreta och omsorgsfulla sätt att starta det nya året.

Är 2022 avslutat?

Först, gav du dig själv av din egen fokuserade tid för eftertanke och reflektion att avsluta det gamla året? Du avslutade förhoppningsvis att konkretisera och paketera ditt 2022 som du nu kan ha användning för. Om inte, börja här, då kan du på ett omsorgsfullt och medvetet sätt kan ta hand om 2022. Här får du vägledning för din utveckling och du finner öppningarna för den bästa starten av detta år för det du vill åstadkomma, skapa och uppleva 2023.

Visualisera målbild för framgång och välmående 2023

Reflektera igen över följande frågeställning:

– Vilka känslor uppfyller dig när du tittar tillbaka på året som gått?
– Vem är du nu?
– Vad har du lärt dig?
– Vad är du mest stolt över?
– Vad är du mest glad och tacksam över?
– Dina viktigaste lärdomar att ta med för 2023?

Reflektera och ge dig egen medveten omtanke för framgång och välmående 2023
Din målbild 2023

Din målbild

Vila din ögon längre bort från den plats du befinner dig, i rummet/parken/skogen/annan plats, som ger dig perspektiv för dina tankar i både tid och rum. Denna bild kan bli din målbild som du nu ska fylla med medvetna tankar för 2023 och låta dem bli bilder, ord eller meningar.

Skapa nu din visualiserade målbild för 2023 genom att reflektera över följande och konkretisera det du behöver:

– Vad vill du åstadkomma?
– Vad vill du skapa?
– Vad vill uppleva?
– Hur kan du åstadkomma det du vill skapa och uppleva?
– Vem/vilka behöver du ta hjälp av?
– Vem behöver du vara för att genomföra det som är viktigt för dig?
– Vilka av dina inre kvaliteter kan du ta till hjälp?
– Vilka själsliga muskler behöver du utveckla?
– Ta en titt på dina sparade reflektioner och lärdomar över 2022. Något du glömt att ta med som är viktigt för dig?
– Vilka aktiviteter behöver du genomföra för riktningen mot ditt mål?
– Hur vill du må på vägen? Viktigt för ditt välmående vid målet?

Aktiviteter och prioritet

Det kommande årets aktiviteter och prioritet

Håll kvar dina vägledande och visualiserade målbild för din riktning och vision i det stora perspektivet. Ha den gärna framför dig och upprepa några gånger det du kommit fram till! Lyssna även till den känsla du upplever här, vad säger den dig?

Nästa steg handlar om att skriva ner alla mål/projekt/aktiviteter som du skulle vilja göra under året. Hemma, på jobbet, för nöjes skull, för hälsans skull, för familjens skull, för din egen, osv. Ta med allt som kommer upp och gärna en aktivitet på varje lapp!

Ordna och prioritera därefter alla dina lappar av projekt/aktiviteter så att du får ett rimligt antal projekt eller mål som du vill ta dig an, genomföra och uppleva under det kommande året. De ska, när de är slutförda, få dig att känna det som du upplevde då du kom fram till din målbild som ett resultat av 2022.

Prioritera det som är viktigt och bestäm hur du ska hålla din målbild levande för alla dina nya 365 dagar.

Nästa steg

Nu har du skapat och visualiserat målbilden för det du vill genomföra, skapa och uppleva 2023. Spara och synliggör din visualiserade målbild på ett medvetet sätt, så kommer den vara där för dig hela året som en tydlig hjälp i det du nu vill skapa för ditt välmående och din framgång.

Vill du ha hjälp att kicka igång året?

Målbild för framgång och välmående 2023. Är målbilden och dina stora penseldrag för det du vill åstadkomma, skapa och uppleva under det nya året klara? Vill du ha min hjälp att kicka igång 2023? Välkommen att kontakta mig genom att skriva här eller ring mig för ett första samtal.

Vill du bli inspirerad och få tillgång till ALLCaNs aktuella inlägg under det kommande året, välkommen att anmäla dig här.

Allt gott på det nya året för din framgång och ditt välmående.

På återseende 2023!

Gott Nytt År

Ann-Sofie

Ann-Sofie Lindh - 800

Jag utvecklar ledare, team, individer och organisationer för framgång och välmående. I mina artiklar tar jag upp aktuella ämnen som skapar nya perspektiv och kraftfulla resultat.

Ann-Sofie Lindh